29. september 2013

Fløyfisk satsing endte med alt annet

Jeg våkner og ser ut vinduet, været er greit, men grått. Igjen snur jeg meg i halvsøvne og ser at klokken nærmer seg halv ett. Helvette.
Jeg hadde tenkt å stå opp grytidlig for å fiske, slikt endte det altså ikke. Etterhvert som jeg fikk stelt meg kom jeg på at klokken faktisk hadde ringt grytidlig uten at jeg gjorde noe annet enn å trykke på snooze en hel drøss av ganger.
Nok om det.
Jeg fikk omsider pakket sammen litt av hvert og gren meg til skyss mot å ta oppvasken når jeg kom hjem.

Targetarten idag var fløyfisk. Jeg hadde tenkt å prøve ett nytt sted idag, men på grunn av at klokken allerede nærmet seg middagstid ble det ett av de lokale stedene. Her har jeg fått fløyfisk før, tre stykk. De to første ble tatt på samme tid i fjor. Den siste ble tatt i vår.

Fløyfisken er en fascinerende fisk, spesielt hannene. Hvorfor jeg hadde fått det for meg at jeg skulle fiske etter denne arten idag vet jeg ikke for å være ærlig. Fisken gir ikke akkurat noe hardcore fight, men de er fine på kamera.
Jeg ankom plassen rundt halv to og får rigget opp tre stenger. Små kroker og litt juletre pynt blir satt opp og agnet med reke og makrell.

De første timene ble det absolutt null fisk. Det var totalt dødt. Det begynte å regne og alt var surt.
Det ble noen titalls agnskifter, men ingenting mer. Ikke en gang en skrubbe fant vegen til agnene. Makrellen var ikke en gang aktiv.
Det var lite å gjøre og jeg satt meg like godt til for å lese på biologiprøven.

Skrubbehelvette
Etter fisking i tre-fire timer hadde vannet begynt å ta seg opp mot flo. Det var på tide å begynne å fiske igjen. Uten forsøk, ingen fisk.
Jeg slengte på en reke og fikk kastet det ut på sandbankene. Plassen er ikke dyp. Selve sandbanken er 1-10 meter dyp. Ved tidligere anledninger har jeg fått fin fisk her, spesielt flatfisk. Skrubbe, sandflyndre og rødspette har blitt tatt her, men idag var det dødt.

Jeg var mildt sagt drittlei av å fiske når jeg bestemte meg for å slenge ut en reke på de grunne delene av stedet. Da tok det av. Plutselig var det fisk på alle tre stengene. Opp kom det skrubbe på alle tre. Greit nok, i det minste fisk.
To av stengene ble agnet opp igjen og slengt ut uten søkke. Etter et par minutter var det fisk. Skrubbe, skrubbe og skrubbe.
Etter en time var det kommet opp 14 fisker i form av skrubber. Noen hadde jeg i en balje med vann for å studere dem. Innimellom skrubbene kom det også opp ett par andre fangster i form av lyr, blåstål, rødnebb og berggylt. En liten bonus var ny berggylt pers på 1940g.

 Etter et par timer var det nok, og totalt var det kommet opp 14 skrubber. De ble stilt opp og tatt et lite skrytebilde av før de fikk svømme tilbake til fjorden.
Alt i alt en helt grei dag.
 Ingen av skrubbene hadde noe nevneverdig vekt, men skrubbene er igang i det minste. Høsten er tid for flatfisk, og nå er det full fyr i dem.Oppsummering:

14 skrubber
2 berggylt
3 lyr
2 rødnebb

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar